Как се създава късмет

Как се създава късмет

Как се създава късмет

Мнозина вярват, че късметът не е шанс и магия. Той се създава.

Как?

Американското списание The Week посвещава материал по темата. То цитира Ричард Уайзман, който дълго изследвал хора с успехи, отдавани на късмет в живота, за да разбере кое е общото помежду им. След това обобщил изводите в книгата Luck Factor. В нея обяснява приnципите, които според него всеки човек може да използва, за да привлече Фортуна на своя страна:

1. Увеличи възможностите пред себе си. Логично е. Ако се затваряш вкъщи, колко вълнуващи, приятно изненадващи неща ще ти се случат?! Определено по-малко, отколкото ако излезеш. Когато ти се отдаде шанс за нещо, което да те разтърси, хвани шанса. Късметлиите създават, забелязат и реагират на възможностите, които им се откриват. Определени типове личности имат повече късмет, защото си създават определени сценарии, с които увеличават възможностите пред себе си и така късметът им нараства. По-голям късмет изглежда имат екстровертите, които обичат да прекарват повече време с други хора; по-спокойните, които е по-вероятно да забележат и да се възползват от възможности; отворените за нови изживявания.

2. Вслушвай се в интуицията си. Хората с повече късмет са се доверили на интуицията си в повече житейски ситуации, отколкото останалите. Техните решения са основани на добро предчусвствие. 90% са се доверили на интуцията при избора на личен партньор. 80% казват, че тя е изиграла жизненоважна роля за успеха им в кариерата. 20% смятат, че стя е важна за вземането на финансови решения, сочи проучване на Ричард Уайзман.

3. Очаквай добро бъдеще. Чисто и просто – бъди оптимист. По-вероятно е човек да опита нови неща и да се възползва от възможности, ако вярва, че накрая всичко ще проработи добре. Късметлиите са уверени, че е най-вероятно следващият им уикенд да бъде незабравим. Че имат реален шанс да постигнат поне една от големите си житейски амбиции. Дори когато шансовете за успех изглеждат малки. Правилото е „повярвай, че имаш късмет и наистина ще се сдобиеш с повече такъв спрямо другите“.

4. Превърни лошия късмет в добър. Хората с късмет всъщност невинаги имат такъв, но се справят с несполуките различно от останалите. Те виждат положителната страна на лошия си късмет. Убедени са, че всяка злополука в дългосрочен план ще доведе до ситуация, която ще работи за тях най-добре. Не размишляват дълго върху несполуката. Вземат конструктивни мерки да я предотвратят в бъдеще. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ