Кариерен съвет за 20-годишните, от HR-а на LinkedIn

Кариерен съвет за 20-годишните, от HR-а на LinkedIn

Кариерен съвет за 20-годишните, от HR-а на LinkedIn

В ролята си на главен HR на най-голямата професионална социална мрежа LinkedIn, американката Пат Уодърс е провеждала множество разговори с експерти и активни потребители сред 400-те милиона регистрирани в мрежата по света, за да открие кое би било полезно като съвет за отделните професионалисти. Нейната цел е била да разбере какво е нужно на търсещите работа и новите служители, за да се усъвършенстват. 

В работата си Уодърс обръща внимание на една конкретна възрастова група - тази на 20-годишните, които стартират кариерите си, разказва Business Insider. Прави го не само защото LinkedIn има милиони потребители на такава възраст, но и понеже е майка на три деца приблизително на толкова. 

Тя сподели пред Business Insider, че ако трябва да даде на младите, които стартират в кариерата, съвет, би ги посъветвала това, което казва и на децата си, а именно:

Бъдете като Златокоска. 

В приказката "Златокоска и трите мечета" Златокоска опитва всяко от трите столчета на мечетата, паничките им и леглата, преди да открие кое е хубаво, добре и така както трябва. 

Уодърс смята, че младите хора трябва да използват същия подход в началото на кариерата си. 

"Не стеснявайте изборите си. Придобивате умение. Усъвършенствате се. Учите се как да решавате проблеми. Учите се да се ориентирате в света на бизнеса. Правите го с всяка работа, която поемате. Така че не бъдете със стеснен кръгозор", препоръчва тя. 

Според нея фактът, че младите хора вече прекарват средно по три години на всяка своя работна позиция (статистиката е за Щатите, там явлението се нарича "job-hopping") не трябва да бъде тълкуван по негативен начин, защото съответните работни позиции са научават младите хора на определени умения или са им дали възможност да гонят страстта си, вместо да скочат на следващата по-голяма заплата и да са мотивирани от парите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ