нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Как да се облечем за успеха?

Когато говорим за успех в бизнеса, увереността е всичко. А тя е непостижима без самочувствие, което пък неизбежно е свързано с външния вид. За да се чувстваме добре, трябва да изглеждаме добре, но за мнозина намирането на подходящо облекло според фигурата, кожата и т.н., е истинско изпитание. Ако сте от тях, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се облечете за успеха.

1. Защо дрехите са от значение?

Облеклото влияе на начина, по който се чувствате в кожата си. Ако не сте доволни от външния си вид, самочувствието ви ще спадне, а това ще повлияе и на възприятието на околните за вас. Първото впечатление е всичко. Ако се обличате немарливо, така и ще ви възприемат. В света на бизнеса е особено важно да изглеждате професионално и да се чувствате удобно.

2. Знайте кои цветове и дрехи отиват на фигурата ви

За да се облечете за успеха, трябва първо да знаете кое ви стои добре и кое – не. За да разберете това, трябва да сте наясно кои цветове отиват на цвета на кожата и косата ви и кои стилове подчертават предимствата на фигурата ви. Например, ако имате светла кожа, добре е да изберете топли цветове, ако кожата ви е тъмна – светлите пастелни цветове ще ви свършат работа. Когато говорим за обличане според телосложението, трябва просто да опитвате различни стилове, докато откриете онзи, който най-добре пасва на фигурата ви.

3. Подгответе се

Уверете се, че онова, което смятате да облечете, е съобразено с повода. Добре е да подготвите дрехите си от предходната вечер, за да елиминирате притеснението, че може да закъснеете. Предварителното гладене и закачане ще ви помогне да спестите време и да изглеждате спретнати.

4. Не си усложнявайте живота

Напълно приемливо е да изразявате индивидуалността си в професионална среда. Няма проблем да комбинирате дрехите си, стига да го правите правилно. Така ще изглеждате по-привлекателни за потенциалните си клиенти. И все пак не е препоръчително да се обличате „крещящо” – в неонови цветове, животински принтове и други очебийни шарки. Ако сте на интервю или изнасяте презентация, не искате да отклонявате вниманието на публиката от посланието си. Не прекалявайте и с аксесоарите.

5. Чувствайте се удобно

В крайна сметка, за да се облечете за успеха, най-важното е да се чувствате комфортно. Подхождайте професионално, но не се насилвайте да носите дрехи, които ви притесняват, само защото смятате, че другите биха искали да изглеждате по определен начин. Съчетавайте уникалните си стил и предпочитания с подходящо за работното място облекло и никога няма да сгрешите!

Рет Пауър, съосновател на Wild Creations, за Inc.com   

още от Техники за успех