нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

3 неща, с които лидерите никога не правят компромис

Снимка: The Open Mind

Наскоро с дъщеря отидохме на кратка екскурзия. Беше прекрасно, времето беше идеално – направо супер. Аз обаче допуснах една огромна грешка, която без малко да ни струва цялото приключение. Заради планиране в последния момент направих резервация в неподходящ хотел, а оттам и компромис със средата ни.

Преди няколко години ме поканиха да изнеса лекция в чужбина. Тъй като графикът беше натоварен, а и исках да спестя пари на клиента си, накрая имах само един ден за почивка и аклиматизация. Летях 12 часа, изобщо не бях мигнала, а трябваше да се кача на сцената непосредствено след кацането на самолета. Бях направила компромис с грижата за себе си.

Миналата есен ме „уговориха“ да се срещна с един нов приятел на кафе. Четвърт чаша от кофеиновата напитка и 10 минути по-късно, той говореше само за това, колко трудно е да се работи в неговата компания, колко смотан е шефът му, колко гадно е да си разведен и други подобни весели неща (говореше много бързо). Усещах внезапни болки, все едно жизнените сили се опитваха да напуснат тялото ми, и 18 минути по-късно изхвърчах през вратата. Ако бях останала, щях да съм направила компромис с обкръжението си.

Средата, грижата за себе си и обкръжението – това са трите неща, с които не бива да правим компромис, ако искаме да сме възможно най-заредени с добра енергия. Ето защо и как. Приложете тези правила, както намерите за добре.

Правило 1: Никога не правете компромис със средата си. Просто недейте!

Бюджетът и ситуацията са без значение – правете всичко възможно да се обграждате от красота. Грижете се за своята безопасност. Не само не си струва риска и всичко, което го съпровожда – средата влияе на настроението, здравето, присъствието, умствената острота, отношението ви към околните и дори нагласата ви за това, в какъв човек се превръщате и какво е възможно.

Какво да правите: Обграждайте се от вибрациите, в които искате да функционирате; дали ще е хотелска стая, конферентна зала или чиста къща; хора, ситуации или сутрешното ви кафе – средата оказва влияние. При това огромно! Прилагайте това правило, когато сте на път, в офиса или пътувате към работа, или когато просто сте си у дома. Обгрижвайте средата си по всеки възможен начин.

още от Техники за успех