Фразите извън мисленето и речника на най-успешните хора

Фразите извън мисленето и речника на най-успешните хора

Фразите извън мисленето и речника на най-успешните хора

Успешните хора? Какви са те? Знаят кога да се оттеглят в разговор, не се оправдават... Всеки може да бъде успешен, ако изкорени от мисленето си и от говоренето някои подходи и фрази. Например: 

"Това не можем да го направим". За най-преуспелите личности ресурсите никога не са били достатъчни - направили са максималното с наличното. Те решават бързо и управляват ресурсите рационално.

"Не знам как". Рядко ще видим ценен международен бизнес консултант, който пътува няколко пъти до дадена страна по света и не се опитва да научи поне малко езика й. 

"Не знам какво е това...". Заявяването на невежество не решава проблема. Честността е приятен начин за общуване, но успешните хора винаги продължават фразата с "... но ще разбера". 

"Направих всичко съвсем сам". Най-добрите в своята област винаги си дават сметка, че за успеха им са допринесли околните. 

"Много е рано". Едва ли хора като Ричард Брансън, Елън Мъск, Стив Джобс, Бенджамин Франклин някога са казвали "прекалено рано е за мен да бъда там". Когато голямата възможност настъпи, човек никога не е готов. 

"Много е късно". Не. Докато има живот, има надежда за промяна. 

"Жалко, че не можахме да работим заедно". Ако наистина сме успели да се свържем професионално с някого и го харесваме, трябва да намерим начин да го правим в бъдеще. 

"Да се видим някой път". Който наистина желае да се срещне с някого, той просто намира начин и го прави. 

"Съжалявам, бях твърде зает". Ако възможност се яви на пътя им, успешните правят каквото е нужно, за да се възползват от нея. "Времето е нещо, което се създава. Да кажеш "Нямам време" е да кажеш "Не искам" - мисъл на Лао Дзъ. 

"Всичко това беше моя идея". Както беше споменато вече, всепризнато успешните личности никога не твърдят, че успехът им е само тяхно дело - те отбелязват приноса на другите. 

"Никога не чета книги". Някои от най-богатите бизнес лидери на света като Уорън Бъфет, Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и други четат много - новини и книги. Казват че това им помага да се развиват. 

"Не съм достатъчно добър". Част от това да си продуктивен се дължи на самооценката. 

"Добре е" (отново и отново). Примирението възпира развитието. 

"Ако конкуренцията го няма, няма нужда от това". Копирането на конкуренцията е една от няколко възможни видове загуба (за бизнеса, личността). 

"Време, далеч от работата? Аз нямам нужда от него". Постигането на успехи не е възможно без почивка и личен живот. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ