10 начина да живеем живота си без да съжаляваме за нищо

10 начина да живеем живота си без да съжаляваме за нищо

10 начина да живеем живота си без да съжаляваме за нищо

Както Кърт Вонегът е казал: “От всички думи на хората и мишките най-тъжните са: “Можеше да бъде”.

Забрави за миналото. Забрави за възрастта си. Днес е първият ден на останалата част от живота ти. И нека накрая да няма извинения, обяснения, съжаления, пише блогърът Марк, пред marcandangel.com. Тук ще ви споделим 10 идеи, които могат да ви помогнат по пътя...

1. Бъди винаги истински. – Докато си себе си, докато си верен на принципите си и истинското желание и страстта към живота те водят по пътя ти напред, няма значение колко работи губиш или печелиш, колко грешки правиш или не, колко пъти се налага да се отбиеш и да направиш обратен завой. Нищо от това няма значение. Единственото което е значимо в случая е, че живееш истински живот, в който си верен на себе си. Хората, които имат нужда от теб в крайна сметка ще те намерят – истинският теб. И ти ще намериш хората, от които имаш нужда. Ще намериш отговорите, които търсиш. Но това, което наистина е важно - ще намериш въпросите, които не си се стил да зададеш досега.

2. Вземи времето в ръцете си преди да е станало твърде късно. – Преди да се усетиш ще си задаваш въпроса: “Как стана толкова късно толкова скоро?” Отдели си време да се опознаеш. Отдели си време, за да разбереш какво искаш наистина. Отдели си време да поемеш този риск. Отдели си време да обичаш, да се смееш, да плачеш и да простиш. Животът е по-кратък, отколкото често ти се струва. Използвай времето преди да е станало твърде късно. Гледай право напред и кажи “ДА” на предизвикателствата, които са пред теб. Щастието и успехът никога не идват да те търсят, докато ти просто стоиш и чакаш някъде. Трябва да излезеш, да поемеш риска, и да работиш здраво, за да сбъднеш мечтите си.

3. Ти сам трябва да водиш пътешествието си. – Кадърните хора не се отказват от мечтите и целите си, защото ги е страх или защото някой друг им е казал, че този път не е за тях. Има хора, които са се отказали още преди да са опитали и просто се пускат по течението без да се борят за това, което искат. Ти трябва да избереш да бъдеш по-силен от това. Избери да плуваш срещу течението. Избери да правиш в живота нещата, които те карат да се чувстваш жив. Нека другите си живеят живота по течението. Нека другите водят дребнави спорове. Нека другите страдат за незначителните неща. Нека другите оставят бъдещето си в чужди ръце. Но не и ти.

4. Поемай премерени рискове. – Няма извинение да бъдеш аматьор завинаги. Животът е кратък. Не се страхувай от всичко, защото накрая ще си останеш само една пъпка и никога няма да разцъфтиш. Разцъфти! Разпери крилата си. Започни сега. Колко тъжно би било да остарееш без да си видял красотата и силата на пълния си потенциал.

5. Промени мислите си. – Мислите са сила. Те създават, те разрушават. Всичко е възможно. Това, което правиш си зависи от теб самия. Огледай се и ще видиш, че почти целият ти живот е плод на мислите ти. Знай това и според него си подреди дните. Можеш да промениш начина си на мислене във всеки един момент. Така че давай смело напред. Промени го още сега.

6. Мисли, че можеш. – Ако няма предизвикателство, няма и промяна. Промяната е в основата на развитието. Така че, когато една цел изглежда голяма и един план изглежда труден ти просто започни. Замисли се, подреди стъпките, които са пред теб и ще видиш, че първата стъпка ще ти се стори лесна и съвсем достижима. Стъпка по стъпка можеш да минеш през всичко – това е истината и ти трябва да вярваш в нея. Накрая ще успееш, защото си бил достатъчно луд, за да повярваш, че ще успееш.

7. Концентрирай се и бъди най-добрата версия на себе си. – Негативното мислене може да се превърне в навик и ежедневие, също като позитивното мислене. Разликата е в количеството вяра, която гласуваш на себе си и как използваш тази вяра да даваш сила на развитието си. Не си мисли, че това, което имаш да предложиш е незначително. Когато времето е правилно ще се появят и силите, които са ти нужни, за да предложиш това, което трябва. Така че ти трябва само да останеш позитивен, да запомниш, че връзките, които търсиш в живота обикновено могат да бъдат видени, само когато работиш усърдно да бъдеш възможно най-добър и въобще не се оглеждаш за тях.

8. Обърни внимание на живота, докато го живееш. – Трябва да осъзнаеш, че животът е колекция от малки шансове да бъдеш щастлив, които трябва да бъдат изживени на момента. Всеки ден трябва да отделяш по малко време да се любуваш на красотите, които те заобикалят, малките прелести между големите неща. Тези мигове на мечти, и залези, и полъх свеж вятър, просто не могат да бъдат по-хубави. Но преди всичко осъзнай, че същността на живота е, че той се случва тук и сега. Да стоиш и гледаш, да слушаш, без часовник и без във всеки един момент да очакваш резултат от нещо. Понякога, в добрите дни, позволявай на тези малки откраднати мигове да изпълнят сърцето ти със страст и любов.

9. Споделяй любовта си открито и честно с онези, които обичаш. – Независимо от всичко ще се случи така, че ще губиш хора в живота си. Осъзнай, че независимо колко време прекарваш с някого, или колко цениш някого, понякога ще ти се струва, че времето ти с този човек никога не ти е достатъчно. Недей да научаваш този урок по трудния начин. Изразявай любовта си. Казвай на хората това, което имаш нужда да им кажеш. Не се крий от важните разговори, защото се чувстваш странно или неуютно. Никога не знаеш кога можеш да изгубиш възможността.

10. Кажи “довиждане”, за да можеш да кажеш “здравей.” – В живота сбогуванията са подарък. Когато определени хора се отдалечават от теб, когато за някои възможности вратите се затварят пред теб, тогава не е задължително да се бориш да се върнеш обратно където си бил, да се молиш да ги запазиш в живота си на всяка цена. Ако те са затворени за теб, тогава е по-добре да приемеш директно, че тези хора, обстоятелства, възможности просто не са част от пътя ти и няма да участват в следващата стъпка в твоя живот. Това е знак, че твоят път напред изисква нещо различно и нещо повече, и животът ти просто отваря място за промяната. Така че по-добре прегърни с охота сбогуванията и се настрой за по-доброто “здравей”, което предстои пред теб.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ