10 прости неща, които ще ви направят по-щастливи

10 прости неща, които ще ви направят по-щастливи

10 прости неща, които ще ви направят по-щастливи

Предлагаме ви да видите 10 неща, които трябва да правите, всеки ден, за да подобрите живота си. Има редица други неща, които научните изследвания казват, че можем да правим, за да направим живота си по-добър, но трябва да ги правим всеки ден.

1. Създавайте си нови добри навици, които убиват лошите: Смяната на околната среда е най-лесният и най-мощен начин да промените поведението си. Това може да бъде промяна на нещата в дома и офиса и внимателен избор на хората, с които прекарваме времето си

2. Преразглеждайте целите си: Можете да подобрите живота си, ако си припомняте какво искате от него поне веднъж седмично.

3. Разширете контактите си: Контактите са от първостепенно значение да си намерите работа и да имате удовлетворение от нея. Много е вероятно да намерите следващата си работа чрез хора, които познавате. Повторното свързване със стари приятели никога не е било по-лесно откакто съществува Facebook.

4. Направете нещо вълнуващо с вашия партньор: Липсата на вълнение е това, което убива отношенията. Много изследвания подчертават отново и отново колко е важна тръпката. Какво запалва отново страстта в дългосрочните връзки? Правете вълнуващи неща заедно. Поне веднъж в седмицата отделете време, в което да се посветите изцяло на семейството или партньора си – без телефони, без имейли, без телевизия.

5. Мислете за смъртта: Звучи ви потискащо? Това може да е най-големият стимул да подобрите живота си. Тези мисли могат да ви помогнат да преоткриете кой сте, какво искате и накъде сте тръгнал. Стив Джобс отделя цели 9 минути от известната си реч пред Станфорд, за да обсъжда значението на смъртта. "Да си припомням, че скоро ще умра, е най-важният инструмент, който някога ме е помагал да взимам големите решения в живота си", казва великият Джобс. Учените са съгласни с него.

6. Пишете: Писането помага на хората да се чувстват по-щастливи, да отслабнат, да си почиват, да одобряват паметта си, да си намерят работа, да преодолеят миналото.

7. Посетете някого, на когото сте благодарни: Това е най-добрият начин да благодарите на някой, който го заслужава и това драматично ще увеличи вашето щастие.

8. Станете доброволец: Доказано е, че доброволчеството увеличава щастието. Вероятно ще вдъхновите и другите да направят добро.

9. Отървете се от стреса: Има много лесни начини да направите това. Говорете за себе си. Облегнете се назад, вместо да се навеждате напред. Гледайте комедия. Прекарвайте повече време с приятели. Бъдете състрадателни. Яжте рибено масло. Дъвчете дъвка. Помиришете ванилия. Дремнете. Яжте сол. Прекарвайте повече време сред природата.

10. Планиране бягство: Отиването на почивка ще подобри щастието ви в дългосрочен план. Нашето изпълнение на работата се подобрява до един месец след това. Пътуването може да ви направи по-креативни.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ