10 съвета за повече щастие на работното място

10 съвета за повече щастие на работното място

10 съвета за повече щастие на работното място

Една поговорка гласи, че ако намерите работа, която обичате, няма да ви се налага да работите до края на живота си. Но дори и да не сте имали късмета да намерите точно тази работа, не ви пречи да положите усилия да се чувствате възможно най-щастливи на работното си място.

Ето и няколко съвета, които могат да променят работната обстановка, да я подобрят и направят както по-приветлива, така и по-продуктивна:

1. Доверявайте се на хората. Стремете се да излезете от модела на даване на одобрение. Уверете служителите си, че одобрявате онова, което са замислили, и се постарайте да им осигурите нужната подкрепа, за да го изпълнят.

2. Накарайте ги да се чувстват добре. Това трябва да е основната задача на мениджмънта.

3. Дайте им свобода, но с ясни граници и ръководство за употреба. Хората искат да знаят какво се очаква от тях. Но и свобода, за да постигнат целите си по възможно най-добрия според тях начин.

4. Бъдете открити и действайте прозрачно. Ако споделяте повече информация, повече хора ще поемат отговорност.

5. Наемайте на работа заради отношението, а обучавайте на умения. Не залагайте на квалификацията и опита – избирайте служителите си въз основа на отношението им към работата и потенциала им за развитие.

6. Приемайте грешките. Постарайте се да създадете работна среда и култура, която не търси и не приписва вина.

7. Изградете общност – стремете се към взаимни ползи. Постарайте се да повлияте положително върху света, включително чрез собствената си компания или организация.

8. Обичайте работата си, но си живейте живота. Светът, а и работата ви се нуждаят от вас, но в най-добрата ви форма – отпочинали, удовлетворени от живота и уверени.

9. Избирайте мениджъри, които са добри в управлението. Уверете се, че служителите ви имат подкрепата на някого, който е добър в оказването на подкрепа и в управлението, и намерете друга позиция за онези, които са добри в нещо друго. Още по-добре ще направите, ако позволите на служителите сами да избират мениджърите си.

10. Заложете на най-доброто. Уверете се, че служителите ви работят през по-голямата част от времето си по неща, в които са най-добри.

Хенри Стюърт, основател и главен изпълнителен директор на компанията за корпоративно обучение Happy Ltd., призната за най-добрата във Великобритания по показател качество на клиентските услуги (в класацията на Management Today). В класацията на Financial Times и Great Place to Work Institute компанията е наредена сред 20-те най-добри работни места във Великобритания. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ