11 грешни гледни точки в живота

11 грешни гледни точки в живота

11 грешни гледни точки в живота

В живота си често залагаме на преценки, които знаем, че са неправилни. И все пак го правим. Подхождаме от погрешната гледна точка, гледаме света през „тъмни” очила.

В тази връзка блогърът Марк припомня 11 погрешни вътрешни настройки на съзнанието, които много често и някак по инерция приемаме. И които ужасно вредят на усещането ни за радост и щастие. Ето кои са:

1. Да правиш прибързана преценка за даден човек. Да си вадиш заключения за него, защото си го видял няколко пъти в моменти на болка, страдание или проблем.

2. Да очакваш от хората да бъдат перфектни. Правилото е, че когато откриеш себе си и започнеш да раздаваш любов към другите, трябва да си предварително наясно, че ще срещнеш и болка, и разочарование. Никой не е такъв, какъвто си представяме. Ние също.

3. Да се фокусираш върху всичко и всеки освен теб самият. В същото време, ако искаш да промениш света и да го направиш по-добро място, трябва да започнеш от себе си.

4. Да вярваш в погрешни неща твърде дълго. Да отказваш да пуснеш някого или даден спомен на свобода. (Това не е същото като да простиш. Означава да бъдеш благодарен за всичко прекрасно изживяно.). 

5. Да отричаш грешките си. В повечето случаи те могат да бъдат простени, ако имаш куража да ги признаеш. 

6. Да избягваш страховете си. 

7. Да приемаш по-малко, отколкото знаеш, че заслужаваш. Да жертваш сърцето и съдбата си. Да снижаваш стандарта си, заради погрешни причини. 

8. Да складираш умствен боклук. Също както не се преместваме от една къща в друга без да сме сортирали багажа си и без да сме изхвърлили ненужните вещи, натрупани с годините, тала не бива да се отправяме към нови цели и да поемаме по дестинации в живота си, без да сме се освободили от ненужния умствен багаж. Съветът е: Направи малко сортиране. Изхвърли от съзнанието си стари съжаления и болки. Забрави ги тотално.

9. Да се тревожиш за неща, които не могат да бъдат променени.

10. Да позволиш на надеждата бавно да ти се изплъзне и да умре.

11. Да мислиш, че е твърде късно. Независимо през какво си минал, не позволявай останалата част от живота ти да ти се изплъзне като сянка. Можеш да избереш да обвиняваш за съдбата си лошите обстоятелства, лошият късмет или лошите си избори, но не можеш да откажеш да се бориш в отговор.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ