Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

11 навика, които гарантират успех

Може да усъвършенствате ума си с познания до ослепителен блясък, но ако не ги въплъщавате, никой няма да ги признае. Успехът е, за да бъде забелязван. С приемането на следните навици вие ще излъчвате своите качества към света - дискретно разбира се, пише Business Insider. Ето най-важното, което трябва да овладеете:

1. Похвалете се дискретно.

Не можем да наблегнем достатъчно  на думата "дискретно". Ако гърмите навсякъде за скъпите си вещи и големи постижения, ще загубите симпатиите на всички. Вашите постижения трябва да се приплъзват почти невидимо в историите ви. Например: "Отидох на почивка в Нова Зеландия - имах малко допълнителни пари от бонуса заради увеличението на нашите продажби тази година." Тази презентация ви позволява да се придържате към фактите и да включите постижението си в уместна история.

2. Бъдете добър комуникатор.

Чудили ли сте се някога защо днешните компании харчат толкова много пари за PR? Причината за това е, че ефективната комуникация никога не е била толкова важна. Трябва да имате правилните думи, за да общувате правилно, както и да премахнете всяка възможност за погрешно тълкуване от хората, които са гладни за недостатъци.

3. Приключвайте разговора любезно.

Можете просто да стоите и да слушате учтиво, но имате по-важни неща за вършене. Един успешен човек знае как да насочи разговора с класа и може да го направи грациозно. Не се извинявайте, че трябва да тръгвате, защото не е нужно. Освен това, извиненията звучат нечестно. Вместо това, благодарете на другата страна за нейното време и се сбогувайте. Това е всичко.

4. Научете кои са фините неща в живота. 

Преуспяващият човек е ценител, той може уместно да се опише само френски думи. Знанията за най-фините неща показват класа и култура. Това показва, че може да бъдете добра компания сред държавници и бизнес лидери. Препоръчваме ви да се запознаете с храната, виното, пурите, изкуството и литературата. Не може да сбъркате с този подход.

5. Изградете добри маниери.

Казвайте „моля”, „благодаря”, гледайте хората в очите докато ви говорят. Не прекъсвайте другите по време на разговор, не спете с жената на шефа. (Последното е шега, но все пак е от значение.) Малките детайли правят големия човек.

6. Правете публични изказвания.

Трябва да преборите страха си от речите пред публика. Много малко велики хора са били отшелници. Всички останали са се справяле добре пред публика. Практикувайте, като изнасяте речи пред приятели.

7. Съхранявайте мрежата си от контакти.

Колкото повече хора познавате, толкова по-добри възможности ще имате. За да поддържате базата си от контакти обаче трябва да работите. Трябва да провеждате телефонни разговори и да отговаряте на електронната поща незабавно. Работете в посока да ви възприемат като надежден и отговорен човек.

8. Пътувайте.

Това е за разширяване на хоризонтите. Когато пътувате, това показва, че сте любопитни за света и че искате да познавате и други култури. Пътувалият човек също има интересни истории за разказване. Той очарова хората с приказки за чуждите земи. Той разполага с галерия от звуци, аромати и гледки.

9. Имайте положително отношение.

Прекарвали ли сте някога един следобед с темерут и бихте ли искали да прекарате още един? Разбира се, че не. Никой не обича тези хора. Вие искате да излъчвате положителна енергия, в която хората могат да се окъпят. Вие искате да бъде извор на вдъхновение и да покажете, че сте уверени и имате контрол над съдбата си.

10. Обличайте се добре.

Вашият външен вид е първото нещо, което хората виждат и първото нещо, по което те съдят за вас. Ето основните неща: Облечайте се в съвременен стил. Обърнете внимание на прическата си, ходете обръснати. Използвайте парфюм, но не прекалено силен.

11. Бъдете светски човек.

Успешният човек винаги полага усилия да знае какво се случва в света около него. Той е информиран и има мнение за текущите събития и може да се включи сред интелигентни хора в приятелски дискусии. В един глобализиран свят никой човек не е остров. Да си купите вестник е най-простото нещо.

още от Техники за успех