7 неща, за които да спрете да се тревожите

7 неща, за които да спрете да се тревожите

7 неща, за които да спрете да се тревожите

Както Далай Лама е казал: “Ако един проблем е разрешим, ако ситуацията е такава, че има какво да направиш по въпроса, тогава няма нужда да се тревожиш. Ако не е разрешим проблем, то и да се тревожиш нищо няма да се промени. Така че каквото и да се случва няма полза от това да се тревожиш.”

С други думи тревогите няма да спрат проблемите на утрешния ден, те ще спрат възможностите на днешния ден, коментира блогърът Марк за marcandangel.com..

Как би се променил живота ви ако спрете да се тревожите и започнете да правите това, в което ви бива най-много? Нека днес да бъде денят, в който ще се освободите от безполезните тревоги, ще видите възможностите и ще предприемете реални действия за нещата, които можете да промените.

Изправете се. Бъдете проактивни. Просто спрете да се тревожите за ...

1. Предизвикателствата, пред които сте изправени - Предизвикателствата не са тук, за да се тревожите за тях; те са тук, за да ви помогнат да израстете. Предизвикателствата правят живота интересен, а преодоляването им прави живота смислен. Много от исторически великите постижения са били като отговор на големи предизвикателства. Много от личните и значими постижения sa в отговор на предизвикателни обстоятелства. Всяко от предизвикателствата в живота е тест, който ви помага да забележите и разберете слабостите и по този начин да превърнете слабите си страни в силни такива.

2.  Не толкова идеални условия, които не можете да контролирате - Не съществува основателна причина, поради която да откажете на себе си възможността да направите нещо необикновено. Животът е за това да се отличите, да бъдете различни, и никога няма да се изчерпат начините да го постигнете. Каквото и да се случи, какво и да казват другите, каквото и да е състоянието на икономиката или времето навън, вие все пак имате възможността да изпъкнете. Животът е такъв, какъвто изберете да си го направите. Вие имате неограничена власт над съзнанието си, не над външни обекти и събития. Осъзнайте това, и тогава ще намерите в себе си източника на сила, която ви трябва, за да местите планини.

3.  Причината, поради която няма да проработи - Съмненията ви са малки врагове, които живеят в съзнанието ви и са причината да губите битки, които бихте могли да спечелите. Те пораждат страх в съзнанието ви и ви карат само да мечтаете вместо да действате. С други думи, те нарушават необходимите действия.

Идея или желание е добра отправна точка, но тогава ще трябва да се размърдате, да се изправите пред съмненията си и да накарате нещата да се случат. Трябва да вземете химикалката и листа и да си напишете историята. Не оставяйте на съмненията да измъкнат най-доброто, на което сте способни. Ако намерението е семето на успеха, действието е водата, която кара това семенце да поникне и да расте. Действията ви трябва да отразяват целите ви, така че да постигнете нещо, което си заслужава в този свят.

4. Мечтите на всички други - Започнете да се тревожите за своите мечти. Те са уникални и безспорно ваши, поради някаква причина. Те ви показват и подканват да вземете максимума от живота. Не е егоистично да бъдете най-доброто на което сте способни. Егоистично би било да оставите целия си огормен потенциал нереализиран. Какво винаги сте искали да знаете, да правите, да бъдете? Никога не е твърде късно да си отговорите честно на този въпрос, и отговорът ви на този въпрос е вашият истински красив и уникален подарък към света. Защото, когато реализираш най-големите си възможности, вие издигате целия свят със себе си.

5. Любов, която не е истинска - Истинската любов включва внимание, съзнаване, дисциплина, усилия, и възможността наистина да ви е грижа за някого и да се жертвате за него, винаги и безрезервно всеки ден. Да прегърнете и да ги обичате въпреки всичко, дори когато не са толкова привлекателни и обичливи. Разбира се, трябва да ви отвръщат със същото.

Този тип любов се основава на пълното себеотдаване и няма нищо общо с падането. Това е едно дълго изкачване по една скалиста планина, изисква много старание, здрава работа, която повечето хора са или твърде егоистични или твърде изплашени, за да се занимават. Ако се чудите какво е наистина здравословна връзка, това е тази, при която двама души се будят всяка сутрин и си казват: “Това си заслужава. Ти си заслужаваш. Аз избирам да бъда с теб.” 

6.  Раздразнителното поведение и характер на други хора - Да си изпуснете нервите с хора, които вече са си изпуснали техните няма да ви доведе до нищо хубаво. Единственото, което може да получите е да бъдете изправени пред път, осеян с глупост и недоволство. Когато имате самоконтрол, и запазите самообладание в момент, в който човекът срещу вас е изпуснал своите, накрая вие ще сте победител. Защото победител е не този, който е изговорил стотици думи на висок глас, а най-вероятно е този, който е казал само една дума: “довиждане.”

7.  Повече и повече работа, която САМО прави пари - Забравете за преките пътища и бързите ленти. Ако наистина искате да направите нещо прекрасно с живота си, впрегнете силата на идеите и усилията, които ви дават сили. Доверете се на инстинктите си. Слушайте сърцето си и истинското богатство ще дойде при вас.

Страстта е генезиса на всеки гений. Ентусиазмът е майката на продуктивната работа; без него трудно се случва нещо велико. Когато си истински свързан с работата си винаги се борете да станете възможно най-добрите. И като постепенно започнете да ставате все по-добри и по-добри, всичко около вас също става все по-добро. И на финала: колкото повече страст влагате в работата си, толкова по-голяма ще е добавената стойност, създадена чрез нея. А именно добавената стойност е това, за което хората са готови да плащат повече.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ