Компютрите се учат да пишат с човешки почерк

Компютрите се учат да пишат с човешки почерк

Компютрите се учат да пишат с човешки почерк

Том Хейнс и екипът му от колежа към Лондонския университет са създали програмата, която възпроизвежда шрифт, максимално приличащ на човешкия почерк заедно с характерните му несъвършенства и особеностите на изписването. Нарекли са програмата "My Text In Your Handwriting" и са я тествали чрез ръкописни текстове на различни исторически личности – от Ейбрахам Линкълн до Артър Конан Дойл, разказва Би Би Си.

Въпреки че Конан Дойл никога не е написал фразата "Елементарно, Уотсън", новата програма успяла да я възпроизведе с почерка на писателя.

Алгоритъмът първо запомня всяка буква и препинателен знак и анализира как са написани и какви са разликите в изписването на една и съща буква.

Какъв е смисълът от подобна програма? Когато банките изпращат на клиентите си поверителни писма или нови кредитни карти например, заради безопасността могат да ги „маскират“ като лично ръкописно писмо, казват създателите на алгоритъма.

Все пак при внимателно проучване под микроскоп веднага се разбира дали писмото е написано от човек или компютър и няма опасност програмата да се използва злонамерено за фалшифициране на подписи, казват учените.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ