нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-накрая – Apple представи умен часовник

След месеци на спекулация Apple най-накрая представи Apple Watch – умен часовник, който ще се предлага в най-различни цветове, включително розово, зелено и черно. 

Това е първият нов продукт на компанията от представянето на iPad през 2010 г.

Основната иновация е свързана с начина на въвеждане на информация, който използва специална дигитална коронка. Тя служи за превъртане и мащабиране на информация и навигиране в интерфейса без пръстите да скриват информацията върху сензорния дисплей, който е предпазен от сапфирено стъкло. Освен това, когато бъде задържана, ще активира Siri.

 

Под коронката има друг бутон, който е предназначен специално за приложението digital touch, което служи за комуникация. С него можете да размените рисунки с друг потребител или пък да му изпратите своя пулс, който той да усети чрез вибрация. Няма как да не отбележим, че дисплеят на часовника прави разлика между най-обикновено докосване и натиск. Съответно по този начин потребителите ще получават достъп до най-различни функции.

Както може да се очаква, iWatch е изграден с идеята да бъде ползван от спортуващи хора. Той ще измерва вашия сърдечен ритъм и разполага с крачкомер. Ще работи и в синхрон с всички мобилни здравни мобилни приложения в iOS 8. Все още не се споменава колко ще издържа батерията му, но според Тим Кук – изпълнителният директор на Apple – ще можем да носим часовника „цял ден“.

Apple Watch ще работи с "орязана" версия на операционната система iOS 8. Върху задната страна на часовника са поставени сензори за пулс, а зареждането става безжично. Компанията ще предложи 6 различни каишки, които се фиксират от специален механизъм. Наличен е и часовник с по-малък размер, който е подходящ за хората с по-малки ръце или пък за дами. Има спортно издание с алуминиев корпус и вариант с 18-каратово златно покритие, но на практика ще са достъпни стотици начини за персонализация на корпуса.

Apple Watch ще излезе на пазара в началото на 2015 г. и ще струва 349 долара. Той ще може да работи съвместо със смартфоните на компанията (минимум iPhone 5).

още от Технологии