Най-обещаващите туристически дестинации на 2015 г.

Най-обещаващите туристически дестинации на 2015 г.

Най-обещаващите туристически дестинации на 2015 г.

23 държави в света ще бъдат най-популярни за посещение през 2015 г., посочва тазгодишната туристическа прогноза на американския сайт Business Insider. 

От Азия, през Латинска Америка до Северна Европа - тези дестинации ще предложат на туриста държавно развитие, културни тенденции, глобални фестивали и подготовка за спортни суперсъбития. "Ако не сте започнали да планирате къде да пътувате през следващата година, списъкът с препоръки е за вас", посочват авторите. 

В него са включени Япония, Перу и Норвегия.

Над 11 милиона души са посетили Япония до момента през тази година. Страната се възстановява след земетресението през март 2011 г. и инвестира сериозна сума в масирана пиар кампания на туризма в провинциите й. Токио остава неповторима вселена. Азиатският мегаполис се подготвя за домакинството на Летните олимпийски игри през 2020 г.

В същото време столицата на Перу, Лима, бавно но сигурно си завоюва репутация на кулинарен град. 8 от 50-те най-добри ресторанти в Латинска Америка се намират в Перу, включително най-добрият за региона - Central. 

Интересът към Норвегия като туристическа дестинация тази година пък се покачи значително след излъчването на хитовата анимация на "Дисни" "Замръзналото кралство". Туроператори в страната посочват, че са имали 40% ръст на заявките с желание за посещение от САЩ, след като филмът излезе по кината в Америка. Вероятно така си представят американците една ледена приказка - разходка из норвежките фиорди. 

За най-атрактивна туристическа дестинация в Близкия изток авторите на списъка обявяват... Иран. Въпреки че в страната американците могат да пътуват само придружени от официален гид или по маршруди, за които са информирали подробно предварително иранското Външно министерство. 

Друга атракция, която ще има бум през 2015 г., се очаква да бъдат речните круизи из Европа, например по Дунав. Бизнес нишата с тези луксозни превози е добре усвоена от компанията Viking River Cruises. 

Най-горещата туристическа дестинация в Африка ще бъде Намибия, с нейните уникални пустинни пейзажи.

Столицата на Австралия - Канбера, ще привлича повече гости от чужбина след като спечели титлата "най-добър град за живеене" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Повече хора, посещаващи Австралия, ще се насочват към града, освен към Сидни. Освен това австралийският остров Тасмания ще бъде водеща дестинация за приключенски туризъм. 

За Берлин в Германия се смята, че ще продължи да бъде "най-хипстърският град в Европа", с неговите различни нощни клубове, фестивали, ресторанти с национална кухня, курсове по танци, затворени комплекси с басейни и студиа за татуировки. Питсбърг в американския щат Пенсилвания също ще привлича хипстъри и младежи на модерната или алтернативна градска култура. 

Палаван на Филипините се очаква да бъде топ островна дестинация в света. Малкият остров е едно от новите седем природни чудеса на света. Филипинските авиолинии планират директни полети до Европа, Америка и Австралия. 

Пътуването до Литва ще се улесни през следващата година след като страната влезе в Еврозоната. Денвър в Колорадо от своя страна ще оглави списъците на туризма, задвижен от интереса към марихуаната. "Туристите на тревата" могат да я пушат в града, ако са навършили 21 години. В САЩ се оформя като обещаващо и друго място - кварталът Куинс на Ню Йорк. Той набира популярност със своята кухня и кулинарни предложения на по-достъпни цени спрямо Манхатън, например. Освен това кварталът е един от най-диверсифицираните в културно отношение населени райони в света. В него живеят емигранти от 100 държави, говорещи 138 езика. 

Южна Африка се очаква да стане малко по-постижима от финансова гледна точка посока за пътуване. Флоренция в Италия ще продължи да бъде едно от топ местата за туризъм в света. Тя е най-интересната дестинация днес според Conde Nest Traveller в САЩ. 

Карибският остров Кюрасао на Нидерландия ще стане по-достъпен след като авиокомпания JetBlue стартира полети до него от Ню Йорк, а Air Canada - от Монреал. Мианмар също ще стане по-достъпен за туристи. Град Хайнан на Южнокитайско море ще е водеща дестинация в Азия, с неговите плажове и атрактивни проекти за лечение и релаксация. Основният туристически поток там е съставен от богати китайци и руснаци. 

Класически туристиччески дестинации, които ще поддържат много високо ниво и ще си заслужават и през 2015 г., остават Испания и Франция, с техните музеи, крепости, великолепни плажове и винен туризъм. 

Рио де Жанейро ще продължава да събира внимание - градът ще бъде домакин на Олимпийските игри през 2016 г. Северна Ирландия ще се сдобие с повече популярност заради сериала "Игра на тронове". За Словения пък се смята, че ще бъде следващата Хърватия. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ