Официален старт на ски сезона в зимните курорти

Официален старт на ски сезона в зимните курорти

Официален старт на ски сезона в зимните курорти

Трите най-големи планински курорта у нас  - Банско, Боровец и Пампорово официално дават старт на зимния туристически сезон днес.

В Банско и Пампорово съоръженията днес ще работят безплатно, съобщи БНР. В Боровец все още няма достатъчно сняг по пистите и ски зоната няма дда работи, но ще има специална програма с музикални изпълнения, DJ парти и томбола с награди  на сцена, изградена на плаца Студенец. Празникът ще продължи и вечерта на открито в центъра на курорта.

Всички планински курорти обявиха, че запазват досегашните цени на картите за съоръженията.

В Банско до 20-ти декември цената на еднодневната карта ще бъде 30 лева. Нова услуга срещу символична предварително платена такса ще обезпечава сигурността на туристите, съобщи Иван Обрейков - маркетинг-директор на ски зона Банско за БНР. На начална станция ще бъде осигурено постоянно дежурство на хеликоптер, който ще се включва при нужда в спасителни операции в планината.

В Боровец за новия сезон са осигурени двойно повече възможности за изкуствен сняг, увеличени са снежниите оръдия. Двойно повече са и осветените писти.  За любителите на фрий стайла са обособени два терен парка.

  До 19-ти декември цената на картата за съоръженията в Пампорово ще бъде 39 лв. Ново в курорта е възможността за безплатно обучение на деца и начинаещи.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ