Разходите за труд растат

Разходите за труд растат

Разходите за труд растат

Общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват през третото тримесечие със 7,4% спрямо същия период на 2014 г. Увеличението в индустрията е с 8%, в услугите – със 7,9% и в строителството - с 6,5%, показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

По икономически дейности през третото тримесечие на 2015 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори „Административни и спомагателни дейности” - с 20%, „Култура, спорт и развлечения” - с 15,7% и „Професионални дейности и научни изследвания” - с 10,8%. Най-нисък ръст на общите разходи за труд е регистриран в икономически сектор „Държавно управление” - с 1,7%.

В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждение за един отработен час през третото тримесечие на 2015 г. се увеличават със 7,6% спрямо третото тримесечие на 2014 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - със 7,1%. По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 1,4% за „Държавно управление ” до 20,7% за „Административни и спомагателни дейности ”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ