Срив в продажбите на VW на Острова

Срив в продажбите на VW на Острова

Срив в продажбите на VW на Острова

Скандалът с вредните емисии удари продажбите на марки на Volkswagen Group, сред които VW, Seat и Skoda, във Великобритания през миналия месец, съобщава Би Би Си.

Продажбата на автомобили VW се е понижила с 9,8%, на Skoda – с 3%, а на Seat – с цели 32,2%. Същевременно продажбите на Audi, Porsche и Bentley са се повишили.

Общите автомобилни продажби на Острова са се понижили с 1,1% през октомври, след 43 последователни месеца на ръст, съобщават от Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT).

През октомври броят на продадени автомобили Volkswagen е 13 970 спрямо 15 495 за същия период на 2014 г.

Всички марки от Volkswagen Group, за които SMMT събира данни, са претърпели 6-процентов спад на продажбите.

Volkswagen обаче не е единственият автопроизводител, чиито продажби пострадаха през изминалия месец. Броят на новите регистрирани автомобили Vauxhall и продажбите на Ford са се ринали съответно с 16% и почти 9%.

Майк Хаус, главен изпълнителен директор на SMMT, казва пред BBC Radio 5, че предвид проблемите, с които се бори Volkswagen през последните 6 седмици, може да очакваме известни промени.

Според него, сривът в продажбите на марки от Volkswagen Group може да се дължи на „цялостния застой на пазара“. Скандалът с вредните емисии обаче „неизбежно ще накара някои хора да се замислят за покупката си или поне да потърсят повече информация – процес, който може да забави продажбите“, допълва той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ