Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

20 приказни замъка, в които ще ви се прииска да заживеете

186

Някои казват, че всички средновековни архитекти са били гении. Защото са създали величествени и красиви замъци, рядко практични, но много впечатляващи.

Замъците от епохата на Средновековието, за разлика от палатите на съвсременните сноби, не само са демонстрирали богатството на своя владетел, но и са били силни крепости, чиито стени са могли да защитят собственика им в случай на обсада в продължение на години.

Дори само фактът, че много от замъците на тази епоха са устояли на войни, природни стихии и занемареност от своите хазяи и стоят непокътнати и до днес, доказва, че по-надеждно строителство още не е измислено. Тези високи кули се появяват в наши дни по страниците на книги за приказки и легенди. Те напомнят за времето, когато за сърцето на една красавица са се водели истински сражения, а въздухът е бил пропит с рицарство и храброст.

Руският сайт AdMe.ru изброява в снимки 20 от най-извстните съвременни замъци по света, съхранени до днес. Вижте ги, непременно ще ви се прииска да ги посетите, а в някои дори може да пожелаете да заживеете. 

Знаете ли за... ?

още от Фотогалерия
19
Сряда
Юни