Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

И BMW изтегля коли от пазара, при това 1,6 млн. бройки

252

Снимка: Guliver/ Getty Images

Ново мащабно изтегляне на автомобили от цял свят заради дефект, обяви баварският автомобилостроител BMW. "Призовки" ще получат собствениците на около 1,6 млн. коли, предаде Франс прес като се позова на съобщение от компанията. Мярката е превантивна, заради установен проблем в системата за охлаждане на изгорелите газове. "В много редки случаи" има опасност от пожар, поясняват още от компанията.

Новата серия за връщане на беемвета бе обявена на фона на вече провеждащо се изтегляне на други 480 000 автомобила от тази марка в Европа и Южна Корея, където тази година се подпалиха близо 30 автомобила. В началото на август автомобилната компания поднесе извинения за тези случаи, с обяснението, че причината е дефектна част, предназначена да намалява емисиите от дизеловите двигатели.

По-рано този месец южнокорейската полиция обискира местната централа на BMW в Сеул в рамките на разследване за установяване дали компанията се е опитала да прикрива някои дефекти.

Десетки притежатели на автомобили от тази марка внесоха жалби с искане да започне наказателно разследване срещу компанията, южнокорейския й филиал и деветима членове на ръководството.

Това е пореден проблем за баварския автомобилостроител и макар да няма връзка с дизелгейт е ново затруднение за компанията, която в края на септември беше принудена да преразгледа към понижение прогнозите си за резултатите през 2018 година.

Акциите й на Франкфуртската фондова борса поевтиняха с 1,42 на сто до 73,38 евро в контекста на спад на водещия индекс DAX с 2,14 на сто

още от Автомобили
23
Петък
Август