Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Франция: Не е необходимо да се променя съюзът на Renault и Nissan след уволнението на Гон

58

Снимка: Guliver / Getty Images

Министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер не вижда необходимост от промени в структурата на съюза между автомобилостроителите Renault и Nissan след уволнението на Карлос Гон от поста председател на съвета на директорите на Nissan, предаде ДПА.

"Директорът на Renault трябва да остане начело на съюза", каза снощи Льо Мер в ефира на радио Ел Се Е, като подчерта, че не иска промени в баланса на властта между двете компании в съюза.

Nissan Motor уволни 64-годишния Гон от поста председател на съвета на директорите на среща на съвета на директорите на компанията в четвъртък миналата седмица, след като той бе арестуван по подозрения във финансови нарушения.

Ръководството на Nissan гласува единодушно да уволни Гон, който изпълнява и длъжността председател на съвета на директорите на Renault. Той загуби същия пост, който заемаше и в Mitsubishi motors.

Renault, обаче, обяви, че Гон остава председател и изпълнителен директор на компанията, въпреки че на срещата на съвета на директорите вчера задълженията му бяха поверени временно на втория по ранг във френската група Тиери Болоре.

Гон постигна забележителния обрат в Nissan преди две десетилетия, като помогна за спасяването на компанията, която бе пред фалит, сключвайки решаващ съюз с Renault.

Известен с агресивното съкращаване на разходите, бизнес Гон стана главен оперативен директор на Nissan през 1999 година и по-късно зае поста главен изпълнителен директор на японския концерн от 2001 до 2017 година, припомня ДПА.

още по темата
още от Автомобили
24
Петък
Май