Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Какво става с амбициите на PSA да погълне Fiat-Chrysler

Shutterstock

Френската автомобилна компания PSA изрази готовността си за сближаване с Fiat-Chrysler и дори се опита да го направи през последните седмици. Fiat обаче видимо не е бил отворен за това, съобщи специализираният сайт caradisiac.com.

От няколко седмици отново тръгнаха слуховете за сближаване между PSA и Fiat-Chrysler. В началото на март главният изпълнителен директор на френския автомобилостроител Карлос Таварес заяви в отговор на въпрос по темата, че е отворен за всичко.

Миналата седмица Робер Пежо представителят на семейния холдинг FPP, който държи 12,3 процента от капитала на PSA, също изрази подкрепата си за ново придобиване след успеха със закупуването на Opel.

Ще се свържат ли PSA и Fiat през годината? Вероятно не. Според в. "Уолстрийт джърнъл", който цитира информинари източници, PSA се е свързал с Fiat-Chrysler в началото на годината. Но италианско-американската компания не се е отзовала на опитите за сближаване и двете страни вече не преговарят.

Според американския вестник семейство Аниели, което контролира Fiat, не иска операция, която да включва плащане чрез голям брой акции, предаде БТА. След като се сдоби с европейските дейности на General Motors, при евентуална сделка с Fiat-Chrysler, PSA със сигурност щеше да бъде принуден да финансира голяма част от трансакцията с акциите си, за да не увеличава дълга си.

Окончателно ли е затворено досието? Без съмнение не. Но двете страни биха могли да започнат с техническо сътрудничество в сектора на личните автомобили. Fiat със сигурност би имал голяма необходимост да сподели елементи, за да подобри рентабилността на моделите си.

още по темата
още от Автомобили