Затвори

Megane Grandtour – автомобилът с впечатляващ багажник

Снимки: renault.bg/ media.renault.com

Размерът има значение, особено когато става дума за обема на багажника на автомобила. Едно е като тръгнеш с фамилията на море и едва да можеш да побереш няколко сака, съвсем друго е да има място за два големи куфара и още три малки, за многото обемисти играчки на децата и куп други неща. Така е при Megane Grandtour, защото багажникът е сред най-големите в тази клас автомобили. И това е само едно от най-впечатляващите неща в новото комби на Renault Megane. То идва със самочувствието на един от основните играчи в този сегмент на пазара в Европа. Притежава всички черти на доказалите се вече хечбек и седан и е оборудвано с най-новите технологии. Има опции за двигатели за всеки вкус.

Екстериор

Изваяните форми, агресивната предница и наложилият се вече светлинен почерк отпред и отзад, подчертан с хромирани елементи, придават на автомобила невероятна спортна визия. Новият модел е пораснал спрямо предшественика си с 45 мм., до 4,63м. Широк е 1,81 м, а междуосието е рекордно за класа – 2,71 м. Тези размери дават повече пространство за пътниците и за споменатия вече багажник, който е с обем от 580 литра. Освен това предните седалки в новия Megane Grandtour се накланят напред, за да може да се натоварят предмети с дължина до 2,7 метра, показател, с който никой друг конкурент в този клас автомобили не може да се сравнява.

Новото комби на Megane предлага и широк набор от цветове и джанти, които да отговорят на вкусовете и на най-взискателните клиенти.

Интериор

С влизането в Grandtour имате усещането за лукс. Това е постигнато благодарение на модерния дизайн и удобните седалки. Тапицериите са от висококачествени материали. Има безконтактно отключване и start/stop система. Сензорното арматурно табло, с до 8,7-инчов TFT дисплей седи много добре на интериора. Наложилата се през последната година и половина система на Renault R-Link 2 е достъпна и в комбито. Чрез нея шофьорът има достъп до абсолютно всички системи на автомобила – от управлението на музиката, през климатизацията и навигацията, до настройване на окачване, двигател и т.н.

В Renault Megane Grandtour е налична и системата Multi-Sense, чрез която задавате параметрите на вашия автомобил, в зависимост от вашите желания, настроения и начин на каране. Имате избор от пет режима - „Комфорт”, „Неутрален”, „Спортен”, „Икономичен” и „Персонализиран”. Multi-Sense въздейства върху техническите конфигурации на двигателя, смяна на предавките, промяна в съпротивлението на волана.

Озвучаването  е на много високо ниво. Постигнат е чист и силен звук благодарение на по-големи високоговорители,които са по-добре разположени в долната част на вратите. Опционално могат да се поръчат и специално разработени колони Bose®, които възпроизвеждат  изключително точно всяка нота, детайл и нюанс на оригиналния запис.

Технологии от последно поколение.

Новият Renault Megane Grandtour е оборудван с най-модерните технологии на пазара. Той разполага с адаптивен круиз контрол, който влиза в действие в диапазона 50 км/ч - 150 км/ч, за да регулира скоростта ви. Иновативната Active Emergency Braking System предупреждава водача да спре, за да избегне челен сблъсък. Automatic High Low Beam позволява автоматично превключване от дълги на къси фарове при засичането на друг автомобил. Има още предупредителни системи за превишаване на скоростта, напускане на лентата за движение, налягането в гумите. Цветен head-up дисплей ви показва всички важни данни. Много удобна е системата Easy Park Assist, която ви помага при паркиране паралелно, перпендикулярно и под ъгъл.

Двигатели

Подобно и на Megane седан, Grandtour разполага с три дизелови двигателя, вариращи от 90 до 130 к.с. и два бензинови с мощност от 115 и 130 к.с. Скоростните кутии са три – две ръчни, съответно пет и шестстепенни, както и шестстепенна автоматична с двоен съединител.

Тествах дизеловия агрегат Energy dCi 130, оборудван с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Двигателят е пъргав и много икономичен. Комбинираният разход, при изминати над 300 километра, не надхвърли 6 литра на 100 километра. Багажникът наистина е много голям. Спокойно побира два големи куфара и още три малки, при това без да излиза над нивото на седалките.

Шофирането на Grandtour е много приятно, благодарение на директния волан, спортното окачване и различните режими на каране. По тесните пътища и завои sport режимът прави карането истинско удоволствие, а на магистрала comfort се грижи за насладата от пътешествието.

Renault Megane Grandtour определено е играч със самочувствие, който ще отговори на всичките ви нужди и желания.

Цените на модела стартират от 31 290 лева с ДДС, а повече подробности можете да видите ТУК.

Автор: 
Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67122
0.598365
CNY
10
2.50828
3.9868
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.24074
0.446281
RUB
100
2.7727
36.0659
USD
1
1.58418
0.631241