Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Новият Mercedes GLS - S-класата на SUV-овете (снимки)

385

Лукс, комфорт, пространство, новият GLS идва да завладява почитателите на SUV. Той е най-големият и най-луксозен SUV на Mercedes-Benz. Автомобилът беше представен на автомобилното изложение в Ню Йорк.

 „Новият GLS е S-класата на премиум SUV-овете. Той отличава с нива на лукс, сигурност и интелигентност, които почти нямат равни на себе си“, казва Ола Келениус, член на Управителния съвет на Daimler AG, отговарящ за корпоративната развойна дейност на Mercedes-Benz Cars.

„GLS предлага съвременен лукс, комбиниран с характеристики на офроудър“, допълва Гордън Вагенер, ръководител на дизайнерския екип на Daimler AG. „Мощните характеристики на офроуд дизайна на автомобила са комбинирани с елегантност, присъща на класическата луксозна лимузина. Интериорът е синтез от съвременни и луксозни естетични решения, характерна SUV практичност и дигитални високи технологии. Затова, според нас, новият GLS предлага най-доброто от всички тези светове.“

Увереното присъствие на автомобила се дължи на неговите впечатляващи размери, които са дори по-големи от тези на предшественика  (дължина +77 мм, ширина +22 мм). Едно от предимствата на увеличената с 60 мм база е по-големият интериорен обем, особено в зоната на втория ред седалки.

За първи път новият GLS ще се предлага в 6-местен вариант с две луксозни индивидуални седалки на втория ред. Трите реда кресла с електрическо регулиране предлагат много пространство и изключителен комфорт за всички пътници. Седалките на третия ред може да се спускат към пода, за да се увеличи обемът на товарното отделение (до 2400 литра), а седалките на втория ред се сгъват до хоризонтална позиция.

Премиера прави и електрифицираният V8 двигател с EQ Boost – 48-волтова система с интегриран стартер-генератор.

За комфортното пътуване се грижи активното окачване E-Active Body Control. Подобно на GLE, GLS е оборудван с асистиращи системи на Mercedes-Benz от най-ново поколение, които подпомагат шофьора. Новата система 4MATIC осигурява отлична пъргавина на пътя и силно представяне на автомобила далеч от отъпкания път.

От 1997 г. насам, след появата на M-класата, Mercedes-Benz произвежда премиум SUV-ове в САЩ – основният пазар за този вид автомобили в света. През 2006 г. на пазара бе пуснат пълноразмерният вариант GL, предлагащ достатъчно пространство в автомобила за седем човека. Фейслифтът от 2015 г., съчетан с промяна на името на GLS, подсили луксозния характер на второто поколение големи SUV-ове. Освен всичко това, този модел е лидер в своя сегмент – подобно на S-класа лимузина.

Днес Mercedes-Benz предлага седем модела в SUV сегмента (GLA, GLC, GLC купе, GLE, GLE купе, GLS, G-класа). SUV-овете са основен структурен стълб в продуктовия портфейл на Mercedes-Benz и допринасят много за растежа на бранда. Досега над шест милиона клиенти в цял свят са купили SUV-ове на Mercedes-Benz.

още от Автомобили
23
Петък
Август