Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Peugeot се огледа във Fiat Chrysler. Иска и Jaguar Land Rover

Shutterstock

Автомобилната компания Peugeot, която беше тежко ударена от световната финансова криза, гледа смело напред, загърбвайки сътресенията. Френската фирма, която е най-големият акционер в алианса Peugeot Société Anonyme (PSA), иска мащабна експанзия и сериозно присъствие в Северна Америка, окрилена от добрата сделка с Opel през 2016 г.

За целта изпълнителният директор на Peugeot Карлос Таварес заяви, че най-подходящо ще е партньорство с Fiat Chrysler Automobiles (FCA), съобщават световните медии. Таварес разкри, че се разглеждат варианти както за поглъщане, така и за сливане с концерна.

Евентуално сливане с FCA ще помогне на французите да влязат на пазара в Северна Америка, където Jeep и RAM са много популярни.

Peugeot разкри, че има амбиции да погълне и Jaguar Land Rover, който принадлежи на индийския гигант Tata. Не е тайна, че компанията изпитва затруднения заради свиването на продажбите на азиатския пазар.

След новината акциите на Fiat Chrysler Automobiles скочиха в днешната търговия с 5,2%, докато тези на Peugeot нараснаха с 2,5%.

още от Автомобили