нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Tesla  се отказа от най-скъпия си Model S

Снимка: Getty images

Tesla се отказа от най-скъпия си седан Model S Plaid Plus, съобщи в Twitter основателят и шеф на компанията Илон Мъск, цитиран от Си Ен Би Си.

По думите на Мъск моделът Модел Model S Plaid, който се пуска в производство тази седмица, отговаря на всички потребности на клиентите.

Представеният миналата година Model S Plaid Plus трябваше да бъде най-скъпият електрически автомобил на компанията, но производството му бе отложено от края на 2021 година за 2022 година, а сега е изцяло отменено.

Мощността на обещания модел трябваше да е 1100 конски сили и с пробег 837 километра при пълно зареждане на батерията, както и ускорение от 0 до 96,5 километра в час за две секунди.

Model S Plaid, чието производство ще продължи, ще струва около 119 900 долара. Той изминава 628 километра с едно зареждане, ще има мощност от 1020 конски сили и ускорение от 0 до 96,5 километра в час за две секунди.

По-рано Мъск планираше церемонията по "доставката" му в завода във Фримонт, щата Калифорния, за 3 юни. С наближаването на датата обаче той я отложи за 10 юни, заявявайки, че автомобилът се нуждае от още една седмица, за да бъде допълнително усъвършенстван.  

още по темата
още от Автомобили