нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

VW инцидентно разкри ново име за операциите си в САЩ

Getty Images

Концернът Volkswagen инцидентно разкри новото име на операциите си в САЩ, след като погрешка публикува пресрелийз в официалния си сайт на 29 март вместо на 29 април.

Мнозина сметнаха изявлението за готвена първоаприлска шега, която има за цел да промотира бранда, но източници, запознати с плановете на компанията, потвърдиха автентичността на името Voltswagen of America пред CNBC.

В съобщението, което по-късно бе свалено, се казва, че промяната се очаква да влезе в сила през месец май. Тя предвижда емблема Voltswagen да бъде поставена на всички електрически превозни средства.

Планира се новата марка да функционира като подразделение на Volkswagen Group of America, която е базирана в щата Вирджиния.

Името намеква за стремежите към зелено бъдеще на германския автопроизводител, който по-рано заяви, че планира до 2030 г. 70% от продажбите му в Европа да са на електромобили. Освен това по-рано този месец бе проведено и специалното събитие Power Day, фокусирано върху автомобилите, захранвани от батерии.

Публикуваният пресрелийз беше недовършен и в него се посочваха коментари, свързани с необходимостта от допълнителен цитат, както и снимка от завода на VW в Тенеси.

още от Автомобили