нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

VW спира продажбите на Passat в САЩ

Getty Images

Volkswagen постепенно прекратява продажбите на седана Passat в САЩ. Германският концерн обяви, че моделната 2022 година ще бъде последният пробег за автомобила, който се продава в Щатите от 1990 година насам, пише Fox Business.

От VW заявиха, че са фокусирани върху продажбата на SUV превозни средства и върху началото на производството на електрическия модел ID.4 в страната.

През последните години автомобилните компании преглеждат предложенията си и залагат на седан и хечбек, като същевременно добавят към портфолиото си още SUV модели и пикапи в съответствие с предпочитанията на американските потребители.

Други имена на седани, които постепенно изчезват през последните години, включват Chevrolet Impala, Ford Focus, Dodge Dart, Chrysler 200.

През последните години продажбите на Passat намаляха. Миналата година от VW са продали едва 23 хил. броя от колата при постигнати 78 хил. през 2015-а по данни на изследователската фирма Motor Intelligence.

Производството на модела в Европа ще продължи. Моделът се сглобяваше в САЩ от 2011 г. в щата Тенеси. Сега обаче заводът ще се фокусира върху SUV автомобилите.

още от Автомобили