Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Deutsche Bank се разделя с 1300 служители

Guliver / Getty images

Най-голямата германска банка Deutsche Bank AG обяви, че съкращава над 1300 служители в оперативното си подразделение заради интегрирането на Postbank, предаде ДПА.

Решението е взето, след като Deutsche Bank се споразумя за съкращенията с представители на синдикатите и работническите съвети, уточниха снощи представители на двете страни.

В оперативното подразделение влизат услугите, свързани със сметки и уреждане на кредити, както и подобни административни подразделения.

Съкращенията ще бъдат направени предимно чрез пенсиониране на служители, прекратяване на срочни договори и на временни договори, както и чрез изплащане на компенсации при уволнение.

Миналата седмица бяха представени планове за преструктуриране на подразделенията за корпоративно и частно банкиране, като до края на 2020 година ще бъдат премахнати 750 позиции на пълно работно време.

В началото на 2017 година Deutsche Bank реши да не продава Postbank, а да интегрира подразделенията й за частно и бизнес банкиране. През май 2018 година Deutsche Bank имаше около 28 000 служители на пълно работно време в двата сектора.

още по темата
още от Банки
13
Сряда
Ноември