Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

3 златни медала за Загорка от "Нобеловите награди за храни и напитки"

Освен поредно злато, продуктите на българската пивоварна получиха и Международни трофеи за високо качество

Три златни медала и сертификати за най-високо качество присъди на ЗАГОРКА АД за поредна година Международният институт Monde Selection в световната класация World Quality Selection 2019. Отличията са за Ариана Лагер, Ариана Тъмно и Загорка Специално, които отново впечатлиха журито и се наредиха между най-добрите в престижните международни награди, популярни като „Нобелови награди за храни и напитки“. Продуктите на ЗАГОРКА АД са завоювали отличията в оспорвана надпревара сред близо 3000 продукта на над 1000 компании от 90 държави. В допълнение трите продукта получиха и Международни трофеи за високо качество заради постигнатите златни отличия в своята категория през последните три години.

Monde Selection е международен институт по качеството, основан през 1961 година в Брюксел. Ежегодно, институтът събира панел от независими и международно признати експерти, които в рамките на няколко месеца оценяват качествата на продукти от цял свят и награждават най-добрите. Експертното жури, което провежда анализ и оценяването във всяка една от категориите, е съставено от инженери от пивоварната индустрия, професионални дегустатори, химици, експерти и университетски преподаватели. В категория „Бира, вода и безалкохолни напитки“, в която се откроиха продуктите на ЗАГОРКА АД – Ариана Лагер, Ариана Тъмно и Загорка Специално, Monde Selection си партнира с Institut Meurice, създаден през 1897 г. и е известен в световен мащаб със своята висока експертиза в науките за ферментация и техниките за пивовари.

Сред критериите, на базата на които се провежда независимата оценка в категория „Бири, води и безалкохолни напитки“, са съотношение между вкус и послевкус, аромат, визуални аспекти, опаковка, както и обща оценка за хармоничност. Показателите се изчисляват въз основа на съвкупността от потребителски очаквания и нагласи и препоръките на Научния борд на Monde Selection. Според уникалната методология на института, продуктите се оценяват индивидуално, а не чрез сравнение едни с други.

Със своите висококачествени продукти ЗАГОРКА АД принадлежи към традиционните победители в своята категория. Компанията участва за първи път в Monde Selection с марката Загорка през 1981 година. Оттогава насам продуктите на пивоварната получават над 45 отличия.

още от Бизнес
11
Сряда
Декември