нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

50% от служителите на Facebook вече ще работят дистанционно

Getty Images

В следващите от 5 до 10 години около 50% от служителите на Facebook може да работят напълно дистанционно. Това прогнозира главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг, предаде CNBC.

Корпорацията планира да направи някои от позициите изцяло дистанционни за настоящите и новоназначените работници. Тези, които впоследствие решат да се преместят на друга локация обаче, ще трябва да уведомят ръководството до 1 януари 2021 година, за да може възнаграждението да бъде коригирани спрямо местоположението, което по думите на Зукърбърг е необходимо за счетоводството и местните данъци. „Ще има сериозни последствия за хората, които не са честни с това“, коментира той.

Според него този подход ще осигури по-голямо разнообразие сред хората в компанията и ще подпомогне икономиката на много държави по света.

Заради пандемията от коронавируса в момента 95% от служителите работят извън офисите, а вътрешно проучване е установило, че половината от тях се чувстват продуктивни, докато работят от вкъщи. 40% от тях са заинтересовани от възможността да работят дистанционно на пълен работен ден, като това би ги мотивирало да се преместят в друг град.

На този фон Facebook лансира поредица от инструменти, които улесняват работата в извънредната обстановка, включително и Messenger Rooms за безплатни видео конференции.

още от Бизнес