нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Hertz поръча 100 000 електромобили от Tesla

Снимка: Getty Images

Американската компания Hertz Global Holdings Inc, считана за една от най-старите фирми за коли под наем в света, е поръчала 100 000 електрически превозни средства от Tesla. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои източници, припомняйки че само преди четири месеца Hertz излезе от фалит.

Тази поръчка, според агенцията, е първата стъпка в изпълнението на плана на компанията да електрифицира автопарка си от лизингови превозни средства. Покупката, най-голямата на пазара на електрически превозни средства, може да донесе на Tesla около 4,2 милиарда долара печалба, съобщиха източници, запознати със сделката. 

Предвижда се електрическите превозни средства да бъдат доставени през следващите 14 месеца като ще станат достъпни за отдаване под наем от офиси в Съединените щати и няколко европейски страни, предава ТАСС

Като част от проекта наемателите на електрически автомобили ще могат да използват точките за зареждане на Tesla, както и инфраструктурата на Hertz, която ще бъде създадена в обозримо бъдеще.

В перспектива компанията възнамерява да прехвърли на електрическа тяга почти целия си автомобилен парк, наброяващ около половин милион автомобили и камиони под наем в 150 страни по света, включително Русия. 

още от Бизнес