Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Байер продава ветеринарното си подразделение за $7,6 млрд.

Снимка: Guliver/Getty Images

Американската компания Еланко енимъл хелт (Elanco Animal Health) купува подразделението за ветеринарна медицина на германския химико-фармацевтичен гигант Байер (Bayer) за 7,6 милиарда долара в брой и акции, предаде Асошиейтед прес.
Сделката бе обявена от Еланко в прессъобщение днес, в което се посочва, че това ще осигури на купувача по-широко портфолио от лекарства, както и по-голяма ефективност и по-високи маржове на печалбата.
Продажбата е част от плановете на Байер да се освободи от няколко от подразделенията си, включително и в други области като продуктите за грижа да краката Д-р Шол (Dr. Scholl) и слънцезащитната козметика Копертон (Coppertone), посочва БТА.
Сделката за ветеринарната дивизия предвижда плащане на 5,3 милиарда долара в брой и 2,3 милиарда долара в акции на Еланко. Очаква се тя да приключи до средата на 2020 година, като трябва да бъде одобрена от антимонополните власти.
Еланко, чиято централа е в Грийнфилд, Индиана, произвежда лекарства за селскостопански животни и домашни любимци. Има 5800 служители и работи в над 90 страни. 

още от Бизнес
28
Петък
Февруари