нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бизнесът настоя за строги мерки срещу заведенията, нарушаващи мерките

Guiliver/Getty images

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша.  

"Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения. Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората", се казва в позиция на Българската асоциация на заведенията.

"Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро. Призоваваме също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки. Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск.  

За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19.", допълват още от организациите.

Преди дни екипи на столичната полиция и РЗИ установиха редица нарушения на работното време на заведения в София. При проверка в едно от заведенията персоналът не допуснал проверяващите и около 200 клиенти останали заключени в заведението. В заведение на ул. "Христо Белчев", където е имало над 100 клиенти, също са установени нарушения. А на ул. "Врабча" в частен клуб след 23.30 часа е имало посетители.

БАЗ е част от Българската стопанска камара и Асоциацията на индустриалния капитал в България. Сред членовете на Българската асоциация на заведенията са Café Memento, Carrussel, Sofia Live Club, Raffy bar, Ugo, One more bar, Bedroom Bash Bar и други.

още от Бизнес