нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Британският финансов министър: Излизането на Обединеното кралство от ЕС ще подкопае икономиката

Снимка: Guliver / Getty images

Британският финансов министър Филип Хамънд предупреди днес желаещите в неговата партия да поемат поста на премиера Тереза Мей, че Брекзит без споразумение ще подкопае икономиката и ще застраши бъдещето на Обединеното кралство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Трябва да разкараме от масата призрака на излизането от ЕС без споразумение, заяви Хамънд пред Би Би Си.

Напускане без споразумение ще бъде много лошо за икономиката, допълни той.

Не съм сигурен, че хората разбират какъв риск бихме поели, не само за икономиката ни, но и за бъдещето на нашето скъпо Обединено кралство, ако напуснем без споразумение, подчерта Хамънд. По мое мнение - няма да е добре, допълни той.

Великобритания трябваше да напусне ЕС на 29 март, но парламентът на страната три пъти отхвърли плана за Брекзит на премиера Тереза Мей, което доведе до отлагане на датата за излизането на страната от ЕС за 31 октомври.

Тъй като не успя да осъществи Брекзит, британският премиер и лидер на Консервативната партия Тереза Мей обяви миналата седмица, че подава оставка на 7 юни. Тя ще остане ръководител на правителството, докато консерваторите не си изберат нов лидер. Този процес трябва да започне на 10 юни и да приключи през втората половина на юли.

още по темата
още от Бизнес