Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Thomas Cook пред фалит, търси спешно 200 милиона лири

Снимка: Guliver / Getty images

Британският туроператор Thomas Cook обяви днес, че има нужда от допълнително финансиране от 200 милиона лири, за да се преструктурира успешно и да избегне шумен фалит, предаде Франс прес. С допълнителното финансиране сумата, необходима за спасението, нараства до над 1 милиард лири (1,13 милиарда евро).

"Преговорите за крайните срокове на рекапитализацията на групата продължават с много участници, сред които е и водещият акционер Fosun", обяви Thomas Cook. В преговорите участват и банките и кредиторите на британския туроператор.

Планът за преструктуриране предвижда китайският туроператор Fosun, който досега беше основен акционер в Thomas Cook със 17 процента от капитала, да вложи 450 милиона лири свежи пари в него, което ще му позволи да придобие 75 процента от основната дейност на туроператора, както и 25 процента от авиокомпанията, информира БТА.

Thomas Cook, който е създаден преди 178 години, има постоянни трудности заради несигурната икономическа среда, най-вече във Великобритания, където хаосът около Брекзит прави туристите по-предпазливи.

още по темата
още от Бизнес