Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Дизелгейт и дефектни въздушни възглавници донесоха на Daimler загуба от 1,3 млрд. долара през второто тримесечие

Daimler обяви, че е загубил 1,2 милиарда евро (1,3 милиарда долара) през второто тримесечие, след като компанията е вписала 4,2 милиарда евро еднократни плащания за уреждане на проблеми с дизелови автомобили и изтегляния на коли заради проблеми с въздушните възглавници, предаде Асошиейтед прес.

Загубата за тримесечие, отчетена днес, е първата от 2009 г. и е нестабилен старт за новия главен изпълнителен директор Ола Калениус. Той пое управлението от Дитер Цече на 22 май и оттогава би принуден да направи две предупреждения за по-ниска печалба.

Компанията от Щутгарт е обект на разследване в Германия и САЩ и е изправена пред граждански дела в САЩ във връзка с дизеловите емисии на нейните автомобили. Daimler трябва да се справя и с увеличени разходи за изтегляне на автомобили с дефектни въздушни възглавници от доставчика Takata. Такива загуби понесоха и други автомобилни производители, уточни АП.

Компанията заяви, че очаква значително подобрение в резултатите си през второто полугодие. Въпреки това Daimler вече обяви, че годишната печалба ще бъде значително под миналогодишната.

още от Бизнес
12
Четвъртък
Декември