нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ericsson стартира абонаментна услуга за хоум офис в Северна Америка

Снимка: Shutterstock

Шведската телекомуникационна компания Ericsson представи абонаментна услуга за отдалечена работа в Северна Америка. Тя ще позволи на служителите на малкия бизнес да започнат да работят от вкъщи чрез достъп до лицензирани приложения, съхранение в облака и инструменти за сигурност. Компанията, известна с продажбата на телекомуникационно оборудване на телефонни компании, се възползва от продажбата на 5G съоръжения и сега се стреми да се диверсифицира в други бизнес области, предава Ройтерс

Бизнес клиент може да закупи приложенията от пазара, да осъществи достъп до платформата от всяко устройство и няма да има нужда от специализиран IT техник, който да настрои системата. Ericsson си партнира с дистрибутора на технологични услуги Telarus, за да продава абонаменти за платформата. 

"Абонаментът започва от около 100 долара на служител на месец", каза Аса Тамсънс, ръководител на бизнес технологиите в компанията. 

Ericsson се свързва с различни компании, за да предложи достъп до бизнес приложения като Microsoft Office suite. Очаква се обаче компанията да се изправи пред конкуренция от по-малки компании, предлагащи продукти за отдалечен работен плот на големи технологични компании като Microsoft и Cisco, продаващи софтуер за отдалечена работа. 

Пандемията доведе до това, че много от служителите работят от вкъщи, създавайки предизвикателства пред компаниите при предоставянето на IT подкрепа на работниците и защитата на мрежите. Общият адресен пазар в САЩ за виртуални работни пространства е около 90 милиарда щатски долара, което представлява около 40% от работната сила, изчислява Ericsson. 

 

още от Бизнес