Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Facebook революция: Ще изпращаме пари и по мрежата

Shutterstock

Facebook пуска платформа за онлайн плащания, която ще се казва Facebook Pay и постепенно ще стане част от всички услуги на компанията. В това число влизат Messenger, WhatsApp и Instagram, информира vesti.bg.

Потребителите ще могат да добавят кредитни и дебитни карти към Facebook Pay, както и профили в PayPal. Първоначално платформата ще се използва от потребителите в САЩ, за които тя ще е достъпна още през тази седмица. Чрез нея ще може да се плащат покупки в приложения и игри във Facebook, да се дават дарения за различни каузи, както и да се плащат някои стоки и услуги от избрани компании. Ще има и възможност за бързо пращане на пари между потребителите.

Планира се Facebook да започне да разширява броя партньори на услугата, както и да увеличи броят на държавите, които имат достъп до платежната система.

Плащанията от потребителите ще се обработват в партньорство с различни компании, сред които PayPal, Stripe и други. От компанията уточняват, че Facebook Pay е отделна услуга от виртуалния портфейл Calibra, който ще използва мрежата на криптовалутата Libra.

Данните ще се съхраняват в криптиран вид и ще има допълнителни системи, които да следят за измами и опити за неоторизиран достъп до данните. Ще се следи и да не се правят опити за плащания без изричното разрешение на потребителя. Ще се поддържа и допълнително ниво на сигурност чрез ПИН код или използване на биометричните модули за сигурност на устройствата. 

още по темата
още от Бизнес