Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Стартъп за домашен фитнес беше придобит за $500 млн.

Gulliver Getty Images

Стартиращата компания за домашен фитнес Mirror беше придобита срещу гигантската сума от 500 млн. долара, съобщи CNBC. Купувачът е Lululemon Athletica, доставчик на фитнес оборудване, основан през 1998 г., който залага на това, че хората все повече ще искат да практикуват спорт извън масови места като фитнес зали.

Компанията Mirror продава курсове по различни спортове като йога, бокс и т.н. които се преподават чрез специално хибридно устройство между огледало и монитор, което се монтира на стената в дома напотребителя. Чрез него се осигурява достъп до широк набор от различни курсове, както и персонални тренировки. Устройството струва 1495 долара, а месечният абонамент за предаваните тренировки – 39 долара. Основен конкурент на Mirror е Peloton, като и двете услуги придобиха изключителна  популярност, след като всички фитнес зали в САЩ трябваше да затворят по време на коронавирус пандемията. Наскоро Peloton  обяви, че има 886  хил. души абонати, а приходите за последното тримесечие са се увеличили с 66% до 525 млн. долара. Mirror сподели, че има „десетки хиляди потребители“. Собственикът на  Lululemon Калвин Макдоналд очаква приходи в рамките на 100 млн. долара през тази година и смята, че новата му компания ще излезе на печалба още през следващата година.

Сделката ще бъде приключена през втората половина на годината и ще бъде платена изцяло с разполагаеми средства на Lululemon. Компанията, подобно на много други търговци на дребно, понесе сериозен удар що се отнася до  продажби по време на пандемията. Тя отчете 28 млн. долара за последното тримесечие, срещу близо 100 млн. долара за същия период на миналата година. Въпреки това към момента Lululemon разполага с 800 млн. долара собствени средства и две кредитни линии – едната от 400 млн. долара, а другата – 300 млн. долара.

Досега Mirror, която е основана през 2018 г., е привлякла 72 млн. долара при различни рундове за финансиране от инвеститори, като и Lululemon е сред тях с 1 млн. долара в средата на миналата година.

още от Бизнес