Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Отличиха най-големите корпоративни дарители у нас

"Дарителството е критерий за цивилизованост на едно общество. То е признак, че обществото се крепи на морални ценности. А българинът е дарител по дух и по съвест."  Това заяви президентът Румен Радев като домакин на провелата се късно следобед днес 12-та поред церемония по връчване на наградите "Най-голям корпоративен дарител 2017" на Български дарителски форум. Тази година церемонията е с фокус образование. Специален акцент е поставен върху нова програма "Научи се да даряваш", целта на която е да обхване деца от 1-12 клас в цялостна система, която ги учи на основните принципи на дарителството. Програмата бе отличена с грамота от президента Радев.

В категория "Най-голям обем нефинансови дарения" наградата взе Telus international Europe (147 970 лв., дарени в стоки  и материали. Компанията получи и отличието за Най-щедър дарител с дарени 2% от печалбата преди облагане.

В категорията „Най-голям обем финансови дарения” спечели Дънди Прешъс Металс Челопеч  (с дарени 1 337 874 лв). 

За втора поредна година призът „Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите” е за SAP Labs България –  378 служители са положили 11 217  часа доброволческа дейност в работното време и са доброволствали до 15 дни годишно.

AVON и програмата „От любов към живота –  AVON срещу рака на гърдата", спечели гласовете на журито в категорията „Най-добра дарителска програма”, а социалноотговорната инициатива на Нова Броудкастинг груп и Reach for change България „ПРОМЯНАТА“ –  остава лидер в „Най-устойчива дарителска програма“.

Филип Морис България печели в категорията „Най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие“  с  програмата „Забавно лято, Грижовна есен“.

Наградата “Най-сполучливо партньорство”  отличава партньорствата между компании, НПО, публични институции или медии при осъществяването на благотворителни проекти и дейности в подкрепа на обществени каузи и се връчва след гласуване на членовете на БДФ. Тази година тя бе присъдена на  Фондация Работилница за граждански инициативи и Еврофутбол – за програма „Спортни таланти“.

Специалната награда за Личност, допринесла за развитието на дарителството в България бе връчена на Светослав Божилов. За над 10 годишната си история неговата фондация е инвестирала над 30 млн.лв в социални, образователни и културни проекти.

"Мениджър Нюз" е медиен партньор на събитието.

още от Бизнес
27
Четвъртък
Февруари