нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шефът на Goldman Sachs: Хоумофисът не трябва да е новото нормално!

Getty Images

Дейвид Соломон иска скоро офисите на Goldman Sachs Group отново да се напълнят със служители и не приема работата от вкъщи за алтернатива.

„Това не е идеално за нас и не е новото нормално. Това е отклонение, което ще коригираме възможно най-бързо“, обясни главният изпълнителен директор на инвестиционната банка по време на конференция в Credit Suisse Group.

59-годишният Соломон е сред бизнес лидерите, които призовават правителствата да бъдат по-експедитивни в справянето с пандемията от COVID-19 и да направят промените, необходими за връщането на служителите обратно на работа. Шефът на Goldman Sachs призова властите да използват подкрепа от частния сектор, за да ускорят процеса.

Фирмите от Уолстрийт се готвеха да посрещнат хора в празните си небостъргачи миналата година, само за да видят, че усилията им се сблъскват с нова вълна от случаи на новозаразени с коронавирус.

„Доставката на ваксините и процесът на възстановяване са малко по-бавни през първото тримесечие, отколкото някои от нас се надяваха“, смята Соломон. По думите му е необходимо новонаетите анализатори да не работят от домовете си. „Не искам друга класа млади хора да пристигнат в Goldman Sachs дистанционно през лятото“, добави той.

На моменти през 2020 г. компанията за финансови услуги приемаше в офисите си около една четвърт от работниците си в Ню Йорк, подобни бяха нивата и в Лондон.

още от Мениджмънт