нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Tesco предупреждава за хаос в магазините във Великобритания преди Коледа

Снимка: Getty images

Недостигът на шофьори на камиони във Великобритания може да доведе до паническо пазаруване преди Коледа, предупреждава най-голямата верига супермаркети в страната Tesco, предаде БНР.

През последните месеци бизнеси в Обединеното кралство съобщават за проблеми с веригата за доставки, ocтaвяйĸи няĸoи paфтoвe нa мaгaзини изцялo пpaзни.

Цитирани от търговското списание „The Grocer“ представители на Tesco смятат, че ситауцията с презапасяването  по Коледа може да бъде дори по-лоша, отколкото в началото на пандемията от коронавируса миналата година.

От Tesco предлагат бонуси от 1000 паунда за новопостъпили шофьори от лятото, но все още имат около 800 вакантни места. От веригата предупреждават, че проблемът засяга цялата индустрия и опитите на различни търговци на дребно да наемат шофьори от едно и също място е нещо като „местене на столове от едно място на друго“.

От Tesco призоваха за временно облекчаване на миграционните правила, така че работници от чужбина да могат да идват по-лесно, за да се реши проблемът. Асоциацията на тежкотоварните превозвачи твърди, че има недостиг от около 100 00 шофьори.

още от Бизнес