Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Tesla отлага годишното събрание на акционерите заради пандемията

Снимка: Guliver / Getty images

Tesla ще отложи насроченото за 7 юли годишното събрание на акционерите заради кризата с коронавируса. Това съобщи главният изпълнителен директор на компанията Ион Мъск в Twitter, предаде Си Ен Би Си.

 „Ще се наложи да отложим годишното събрание на акционерите, тъй като големите събирания на хора все още няма да бъдат позволени до 7 юли. Не съм сигурен за новата дата, но предполагам, че може би ще е около месец по-късно“, коментира Мъск в поста си в социалната мрежа.

 

 

Tesla е подложена на натиск от пълномощните съветници  Glass Lewis и Institutional Shareholder Services (ISS), които призовават акционерите да гласуват срещу преизбирането на Робин Дънхолм за председател на борда на компнията за електромобили.

Те изразяват опасения относно високата компенсация, която фирмата предлага на своите директори, и растящия брой на акциите, обещани на водещите фигури в компанията, сред които и Мъск, при доброто й представяне на борсите, откакто Дънхолм  беше назначен за председател на борда през ноември 2018 г.

Дотук се стигна, след като Мъск бе принуден да се оттегли от председателския пост като част от споразумение с американската Комисия за ценни книжа и борсите заради постове в Twitter, в които заяви, че ще свали Tesla от борсата когато цената на акция на компнаията достигне 420 долара. Това обаче не се случи, а днес една акция на Tesla се търгува за около 1000 долара.

още по темата
още от Бизнес