Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Volkswagen регистрира компания в Турция

Снимка: Shutterstock

Германският автомобилостроител Volkswagen регистрира компания в турския търговски регистър със седалище в окръг Маниса и капитал в размер на 943 милиона и 500 хиляди турски лири, предаде Анадолската агенция.

Предмет на регистрираната фирма е проектиране, производство и монтаж на превозни средства и компоненти за тях, продажба, износ и внос на тези продукти и всякакви други дейности, свързани с това, уточнява агенцията, цитирана от БТА.

Седалището на компанията е в община Юнусемре на окръг Маниса. Регистрирането на компанията идва дни след като Надзорният съвет на автомобилния производител отложи гласуването на вече подготвено от Борда на директорите решение за изграждане на бъдещия завод в Турция. Надзорният съвет отлага за пети път това решение и отново иска да бъдат направени и представени допълнителни анализи в полза на приемане на партньорство с Турция.  Все повече стават и евродепутатите, които открито атакуват евентуален окончателен развой, в който изборът за новия завод на автомобилния гигант е южната ни съседка.

още по темата
още от Бизнес