нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Южна Корея забрани вноса на някои модели от Volkswagen Group

Снимка: Guliver/Getty Images

Южнокорейското министерство на околната среда забрани вноса на определени модели дизелови автомобили от германските марки Ауди (Audi), Порше (Porsche) и Фолксваген (Volkswagen) заради нарушаване на регулацията за вредните емисии, предаде ДПА.
Ведомството обяви също днес, че ще наложи глоби срещу Ауди Фолксваген Корея (Audi Volkswagen Korea) и Порше Корея (Porsche Korea) и ще сезира прокуратурата за евентуално допълнително разследване, уточнява БТА.
Глобата за Ауди Фолксваген вероятно ще е в размер на около 7,9 милиарда вона (6,5 милиона долара), а за Порше - 4 милиарда вона.
И трите марки са част от групата Фолксваген (Volkswagen Group) с централа във Волфсбург, която бе замесена в световен скандал, след като призна за манипулиране на данните за емисиите при дизеловите си коли.
Забраната обхваща осем модела, за които е установено, че са оборудвани с манипулиращия софтуер.
Общо над 10 200 от колите са продадени между май 2015 година и януари 2018 година. Такива не се предлагат на пазара в Южна Корея от 2018 година. Сред засегнатите автомобили са пет модела Ауди, два модела Фолксваген Туарег (VW Touareg) и един Порше Кайен (Porsche Cayenne). Ауди Фолксваген Корея съобщи, че уважава министерското решение и вече е представил на южнокорейските власти планове за изтегляне.

още от Бизнес