нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Алибегов за Кацаров: Няма как виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират

Кадър от Нова телевизия

„Няма как човек, който е виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират. Преди да стане министър, г-н Стойчо Кацаров говореше по различните студия, че няма вирус и няма смисъл от маски. Именно затова му искахме оставката". Това заяви пред Нова телевизия председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той заяви, че никога не са били съгласни да работят само с ваксинирани клиенти.

„Не може да работим единствено с имунизирани поради ниския брой ваксинации. Ако ще се въвеждат такива мерки, трябва да са за всички в търговията. Ако стане така, трябва да може да се допускат и клиенти с отрицателен COVID тест”, поясни още Алибегов.Той поздрави колегите си по случай Световния ден на туризма

„Дадохме 10-дневен срок, за да се запознаят новите министри с поредните писма, които написахме. Стана ясно, че няма икономически мерки за бизнеса въпреки всички обещания на министри“, коментира Алибегов.

По думите му единствената мярка 60/40 сега е направена по начин, по който само държавните дружества може да се възползват.

„С идването на служебния кабинет мярката беше трансформирана. Преди от нея можеха да се възползват бизнеси с 20 % спад на оборота спрямо 2019 г., сега могат само тези с 40% спад. За частния бизнес такъв спад повече от един месец означава фалит. Ако имате 40% спад в оборота спрямо 2019 г. при нарасналите разходи в момента, тази фирма е фалирала. Разходите са в пъти по-големи в сравнение на 2019 г. заради повишаването на горивото и тока”, обясни Алибегов.

още от България