нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

България е втора на Евровизия 2017. Благодарим ти, Крис!

Кристиан е третият български участник, който успява да се класира за финала на Евровизия. Миналата година Поли Генова грабна 4-то място с If love was a crime. През 2007 г. Елица и Стунджи станаха пети в крайното класиране с песента "Вода". Снимка: Guliver / Getty Images

17-годишният Кристиан Костов се класира на второ място на Евровизия 2017 с песента Beautiful Mess.

Това е най-големият успех, който България някога е постигала на този конкурс!

Благодарим ти, Крис!

Тази позиция той извоюва след оспорвано телефонно гласуване, както и след вот на журито.

„Ако вие сте доволни, това е добре. Всичко това е за България! Много съм горд, че всички сте доволни от представянето. Смятам, че ние наистина заслужавахме победата. Съжалявам, че не донесох голямата награда на Евровизия в България. България не е малка. Ние сме победители. Благодаря на всички българи, които гласуваха от целия свят. Накарахте ме да се разплача. Никога досега не сме получавали толкова високо гласуване. Пожелавам си България да спечели наградата следващата година”, заяви пред БНТ след финала на Евровизия българският участник в конкурса Кристиан Костов.

Въпреки че до последния момент букмейкърите даваха първото място на Кристиан, повече гласове събра 27-годишният Салвадор Собрал от Португалия, който представи страната си с песента „Amar pelos dois“- „Любов за двама“. Именно той е тазгодишният победител на Евровизия 2017. 

По-долу можете да чуете невероятното му изпълнение на песента:

още от България