Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов

Снимка: Мениджър Нюз

Премиерът Бойко Борисов поиска лично оставката на Борислав Михайлов с призив на страницата си във фейсбук. 

По-рано днес, по време на заседанието в Министерски съвет, министър Кралев обяви, че правителството прекратява всякакви взаимоотношения с българския футбол, включително и финансови, до подаването на оставка на президента на БФС Борислав Михайлов.

"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз!", написа Борисов във фейсбук.

"След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", пише премиерът.

Снощи българският национален отбор записа не само позорна загуба в мач от евроквалификациите с  Англия на стадион "Васил Левски" като падна с рекордните 0:6, но и се стигна до предупреждения от съдийския състав заради прояви на расизъм към публиката, а след това и до временно наказателно спиране на играта след оплакване от защитника Тайрън Мингс се оплака, че е бил обиден на расова основа.

Новината за реакциите на министър-председателя и спортния министър явно бързо е стигнала до английските спортни среди. Нападателят Рахим Стърлинг, който също се оплака от обиди на расова основа, пусна в профила си в Туитър новината за поискана оставка на Михайлов и поздрави българския премиер с думите: "Добър ход, г-н Борисов! "Съжалявам, че България бе представена от идиоти на техния стадион. Както и да е... 6-0 и се прибираме вкъщи, поне си свършихме работата. Лек път на нашите фенове, бяхте страхотни", пише Стърлинг в социалната мрежа.

още от България