нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Борисов покани Шарл Мишел у нас, той отвърна: „Исках, но ти беше в САЩ“

Снимка: Фейсбук 

Премиерът Бойко Борисов поздрави новия председател на Европейския съвет Шарл Мишел по повод встъпването му в длъжност. Двамата се срещнаха в Мадрид по време на 25-ата конференция на ООН по измененията на климата.

Борисов покани Шарл Мишел да гостува в България. Мишел пък отвърна, че са се разминали - когато той е искал да дойде, българският премиер е бил на визита в САЩ. 

По време на конференцията Бойко Борисов се срещна с лидерите на страните от ЕС, както и с новите председатели на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел. Те обсъдиха важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са сред приоритетните теми за целия Европейски съюз. 

„Разговарях с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Сърдечно й успех пожелах на новата позиция. И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения“, написа Борисов на страницата си във Фейсбук след срещата с Урсула фон дер Лайен.  

Снимка: Фейсбус 

 

 

още по темата
още от България