Затвори

Доналд Туск пристигна в София, премиерът го посрещна

Снимка: официален профил на Бойко Борисов във Facebook

Политическият елит на Европа се стича в София за срещата между Европейски съюз и Западните Балкани, която ще се състои утре.

У нас пристигна и председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

"Посрещнах моя голям приятел Доналд Туск в София. Започва ЕНП срещата на върха в резиденция "Бояна". По-късно с Доналд ще разговаряме по актуалните теми", посочи премиерът Бойко Борисов във Facebook.

Съпътстващата програма на Срещата на върха започва от днес - със срещи на Европейската народна партия, координационна среща на Партията на европейските социалисти, както и неформалната вечеря на държавните ръководители на Европейския съюз.

На пресконференция Доналд Туск заяви, че Европа се нуждае от обединен политически фронт.

На предстоящата официална вечеря с лидерите той ще поиска ядреното споразумение с Иран да продължи, въпреки оттеглянето на Съединените щати, съобщава БНТ. 

"Искам Европейска комисия да получи зелена светлина, така че да е готова да действа, когато европейските интереси са засегнати. Трябва да търсим начини да намираме партньори, за да адресираме за сериозни проблеми относно програмата на Иран и техните регионални дейности. Европа трябва да е благодарна на президента Тръмп, защото благодарение на него ние се отървахме от всички илюзии, той ни накара да осъзнаем, че ако ни трябва помощ, ще намерим тази помощ на края на собствената си ръка", каза председателят на Европейския съвет.

"Европа трябва да направи всичко възможно да се защити, независимо от Трансатлантическата връзка, но в същото време, трябва да се подготвени и за тези сценарии, в които трябва да действаме самостоятелно", смята той. 

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72502
0.579703
CNY
10
2.49404
4.00956
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.18346
0.457989
RUB
100
2.5461
39.2758
USD
1
1.717
0.582411